+32 486 78 88 23 veerle@shotsofginger.com
Selecteer een pagina
Kom leren van elkaar op een van de open Kampvuren

Dagelijks mediteren een must?

 

Als je rust wil vinden in jezelf moet je dagelijks mediteren.

Dat was hetgeen ik steeds maar weer hoorde. En ik heb het geprobeerd. Echt waar, ik heb echt mijn best gedaan. Iedere dag stond ik samen met mijn man een half uur vroeger op. Maar ik kon het niet volhouden. Lang heb ik mezelf verweten dat ik geen discipline heb.

Tot… ik Tej Steiner, sociale visionair en pionier in persoonlijke en sociale transformatie, leerde kennen. Het resoneerde voor mij helemaal toen hij vertelde dat we al veel te veel moeten in deze maatschappij en dat iedere dag mediteren niet werkt als het blijft bij een mentaal proces.

Als mediteren een zoveelste truukje is dat we uitvoeren om ons even beter te voelen, om even te vluchten en we de rest van de dag gewoon weer terug in de ratrace stappen, zal er niets fundamenteel veranderen in onszelf.

Wat wel werkt is als meditatie zorgt voor een dieper lichaamsbewustzijn waar je ieder moment van de dag naar kan teruggrijpen.

Ik mediteer nog steeds niet dagelijks, maar heb allerhande andere manieren geleerd om mij bewuster te zijn van mezelf en hoe ik mezelf kan reguleren wanneer ik over mijn grenzen ga. Voor mij werkt dat nu veel beter.

Eentje is tracking. Wanneer ik me getriggerd voel, dan ga ik voelen in mijn lichaam wat er allemaal gebeurt. Wat voel ik precies en wat wil mijn lichaam van nature doen. Afhankelijk van wat ik ervaar volg ik de impulsen van mijn lichaam. Op die manier kom ik terug bij mezelf en kan ik weer vanuit rust gaan handelen.

Het is onwaarschijnlijk hoe ik daardoor meer zelfvertrouwen heb gekregen, meer rust heb gevonden, hoe mijn relaties met mijn man en kinderen gegroeid zijn, …

Als je meer hierover wilt weten, let me know.