Shots of Ginger – What’s in a name…

We zijn zot van gember. Deze vreemd uitziende wortel voegt heel wat pit toe aan gerechten en drankjes. Daarenboven heeft ze positieve gezondheidseffecten op langere termijn. Het is dat effect dat we met Shots of Ginger ook nastreven: een boost geven die blijft nawerken.

Daarenboven horen we vaak dat we de zaken anders, verrassend, ja soms wat ‘vreemd’ durven aanpakken. En willen we verandering inzetten vanuit de wortels. Ook dat doet weer wat denken aan gember 😊

Geboren uit een ondernemerskoppel

Shots of Ginger is midden 2019 opgericht door Jochen Bessemans en Veerle Huygen. We zijn sinds 2003 een koppel dat in 2014 is beginnen ondernemen.

De eerste 5 jaar van ons ondernemerschap werkten we met zo’n 150 ondernemers en deden we transformatietrajecten, bouwden we teams en communities, adviseerden en mentorden we founders, ceo’s en managers. In diezelfde periode hebben we meer dan 300 mensen begeleid doorheen verschillende groepstrajecten. Vanuit al deze ervaringen is Shots of Ginger ontstaan.

Doorheen de jaren hebben we verschillende internationale opleidingen gevolgd rond Theory U (ontwikkeld binnen MIT), leiderschap, cirkelwerk en groepsdynamica.

 

 

Jochen Bessemans

Spiritueel wezen met de voeten stevig op de grond – daar zorgen Veerle en onze dochters wel voor 🤭

Visionaire puzzelaar die graag doordringt tot de essentie.

Allergisch voor wij-zij-denken en ‘paraplu trekken’.

Zot van groepswerk en 1-op-1 mensen rationeel en emotioneel te laten groeien – want de groei van anderen zorgt ook dat ik zelf kan groeien.

Van nature een chaoot die zichzelf elke dag traint in rust en structuur.

Ik kan niet zonder fietsen, liefst op de mountainbike, en beloof mezelf elke rit dat ik het rustig aan zal doen… wat de eerste 20 meter lukt en dan neemt de drang om mijn grenzen te verkennen weer de overhand.

Veerle Huygen

Mama van 2 schatten van dochters.

Wereldverbeteraar en verbinder. Ik geloof in de goedheid van de mens. Ik geloof ook dat we echt een mooie wereld kunnen creëren samen. Misschien ben ik wel een dromer, maar ik ben zeker niet de enige 😉.

Allergisch voor klagers, zagers en vingerwijzen.

Ik hou van alles wat net dat tikkeltje anders is, filosoferen over het leven, boeken lezen (veelal over persoonlijke ontwikkeling), gaan wandelen met onze hond Quinn (Border Collie), lekkere restaurantjes ontdekken.

Ik geloof niet in een God, wel in het goddelijke in onszelf.

Mijn levensmotto? “I live to the fullest by following my own path.”