fbpx
+32 486 78 88 23 veerle@shotsofginger.com
Selecteer een pagina

Liefdevol samen zijn in cirkel

Helen in relatie

Kom tot rust in je eigen lichaam, voel je gesteund in een liefdevol groepsveld waarin je aangemoedigd wordt om steeds meer jezelf te tonen zoals je werkelijk bent. 

  Kom thuis bij jezelf bij anderen

Je voelt een dieper verlangen om:

tot rust te komen in jezelf,

jezelf ten diepste te leren kennen en in liefde te aanvaarden,

vanuit die rust, zelfkennis en aanvaarding jezelf ten volle aan de andere te tonen en

de volheid te ervaren van het thuiskomen bij anderen.

Deze cirkel is een ‘zijns’-groep. De reden van samenzijn is om elkaar te ondersteunen in ieders persoonlijke groei om zichzelf te ontdekken en authentiek tot expressie te brengen en elkaar staande te houden in deze harde wereld.

Wat mag je verwachten?

 

1. Verwelkoming met waardering en erkenning voor de moed om samen te zijn. Het doel van de cirkel wordt toegelicht en afspraken worden gemaakt die een veilige bedding bieden.

2. Opener: dat kan een meditatie zijn, een lichaamsgerichte oefening of iets anders met als doel om dieper te zakken in je lichaam, tot rust te komen en in het hier en nu te komen. Hierdoor krijg je steeds meer voeling met jezelf, ga je ook bewuster worden van de energie die aanwezig is tussen de deelnemers en van het grotere veld. 

3. Verbinding creëren door het oefenen in het geven en ontvangen van waarderende feedback, het stellen van nieuwsgierige vragen, te delen waar je fier op bent. Het is een gelegenheid om op een veilige en waarderende manier je volle potentieel te zien door de ogen van de anderen.

4. Open ruimte voor iedereen die de behoefte voelt om iets te delen over wat er leeft op dit moment, wat hen geraakt heeft, te ontdekken wat je diepere verlangen is en wat je zin geeft aan je leven, je emoties te exploreren of wat dan ook dat wil gedeeld worden. In deze open ruimte is het niet de bedoeling dat je geadviseerd wordt. Hier word je in je proces liefdevol en oordeelloos gedragen vanuit de overtuiging dat je in aanwezigheid van anderen zelf tot heling kan komen op jouw tempo. 

5. Afsluiter

  Leaving the old paradigm of separation, struggle and survival and entering into a new paradigm of unity, cooperation and flow requires 2 things: ways of being that awaken our hearts and strong social groups that support us in awakening. (Tej Steiner)

  Wat het samen-Zijn je brengt

  In deze cirkel:

   • kom je tot rust in je eigen lichaam.
   • bekijk je je dagelijks leven, gedachtenpatronen, emotionele reacties, wensen en overtuigingen, sterktes en zwaktes vanop een afstand en ervaar je hoe je je verhoudt ten aanzien van anderen.
   • ontdek je in alle veiligheid het effect van authentiek communiceren.
   • identificeer je wat je wil en leer je dit uitspreken naar anderen. Het is een kans om te ervaren hoe vervullend interacties zijn wanneer je gaat staan voor wat je wil en kan luisteren naar wat de ander wil.
   • ontdek je je kwaliteiten en ontvang je steun om deze ook daadwerkelijk in de wereld te zetten.
   • leer je hoe je diepe vriendschappen kan ontwikkelen en gemeenschap kan creëren.
   • vind je een sociaal vangnet in geval van crisis.
   • vind je een veilige plek voor eerlijkheid en zelfonthulling. Je ontvangt constructieve kritiek en aanmoediging zonder oordeel. Het is een plek om steun te vragen en te leren ontvangen.
   • deel je humor en lichtheid want het samenzijn is ook vreugdevol.
   • ervaar je de connectie met alles en iedereen.

    Hoe het voelt om in cirkel samen te zijn…

  Veerle laat mensen op een zeer authentieke manier thuiskomen. Er heerst een open en respectvolle sfeer waar ieder individu prima is zoals hij is. Je voelt je opgeladen na iedere bijeenkomst. 

  Eva

  Ik neem met plezier deel aan jouw cirkels en ben geïnspireerd door je authenticiteit, de natuurlijke manier, waarmee je een container bent en biedt voor de cirkel en de enorm punctuele en verzorgde wijze waarmee je alles vorm geeft, in je mails, je zoom opzet.

  Cynthia

  Voor de start had ik mijn bedenkingen, ik had het idee dat het zeer moeilijk (om niet te zeggen onmogelijk) zou zijn om online  verbinding te maken met anderen. Maar ik ben zeer aangenaam verrast, dat gaat zelfs heel goed en al na de eerste call voelde ik zo een sterke verbinding. Fijn hoe iedereen zich openstelt voor de ander, het geeft me een veilig gevoel om volledig mezelf te zijn in al mijn kwetsbaarheid.

  Naima

  Voor wie?

  Deze cirkel is voor iedereen die een dieper verlangen voelt om persoonlijk te groeien en steeds meer zichzelf te worden.

  Voor zij die een dieper verlangen voelen naar een leven vanuit hun ware essentie ongeacht of dit afwijkt van de ‘normale’ paden.

  Voor iedereen die verlangt naar een liefdevolle wereld waar dialoog, gelijkwaardigheid, spreken vanuit het hart, menselijke ontmoeting en zachtheid centraal staan.

  Voor iedereen die bereid is zijn/haar eigen verantwoordelijkheid op te nemen voor zijn/haar eigen emoties.

  Voor alle duidelijkheid: dit is geen vervanging voor individuele therapie, indien je daarnaar op zoek bent, dan verwijs ik je graag door of kan je bij mij persoonlijk een kennismakingsgesprek inplannen.

   

    Begeleid door Veerle

  7 jaar geleden koos ik er voor om op ontdekkingsreis te gaan om mijn leven vorm te geven op mijn eigen ritme.

  Ik ontdekte dat ik het heerlijk vind om mensen

  … weer tot rust te brengen en vanuit die rust te zien hoe er vaak moeiteloos nieuwe inzichten ontstaan. 

  …te begeleiden hun eigen ritme meer te gaan volgen.

  …met elkaar te verbinden om meer liefde en openhartigheid in de wereld te brengen. 

  Cirkelwerk is in mijn eigen persoonlijke groei cruciaal gebleken. Ik leerde cirkels faciliteren door Art of Hosting en Heart IQ trainingen. Bij die laatste leerde ik de grondlegger van hartcirkelwerk kennen, Tej Steiner. Na een intensieve hartcirkel opleiding ben ik met Tej Steiner gaan samenwerken en organiseerden we samen een 4 en 8 weken training. Verder verdiepte ik me in lichaamswerk via allerlei embodiment courses en ben ik momenteel in opleiding tot Lichaamsgerichte Psychotherapeut in Nederland.  

  Ik verwelkom je graag in één van de cirkels.

  Tot dan!

   

  FAQ

  Wat is mijn rol als facilitator?

  Ik als facilitator stap ten volle mee in in de cirkel. Ik stel me net zo kwetsbaar op als éénieder en maak gewoon deel uit van de cirkel. Ik ben niet de therapeut die met oplossingen gaat komen. De kracht zit hem als facilitator er in om een veilige bedding te creëren en het proces van iedere cirkel te begeleiden. Mijn rol is er één van ‘holding space’ – de ruimte dragen. Het is de vaardigheid om mensen de ruimte te geven om een dieper bewustzijn te laten groeien, fouten te maken en zichzelf te zijn.

  Wat is het verschil met vrouwencirkels?

  Enkele verschillen met vrouwencirkels:

  Hier zijn zowel mannen als vrouwen welkom.

  Veelal zijn vrouwencirkels prachtige verbindende cirkels waarin rituelen en spiritualiteit een belangrijke rol spelen. Dat komt bij mij veel minder tot niet aan bod.

  De sfeer van de cirkel hangt samen met degene die de cirkel faciliteert. Ik heb diverse facilitatietrainingen gevolgd waaronder Art of Hosting, Heart IQ, Heartcircle en volg nu de opleiding lichaamsgerichte psychotherapie waarbij de focus vooral ligt op het samen helen door meer in verbinding te komen met je hele zijn en met elkaar. Het is meer een zijns-cirkel, dan een doe-cirkel.

   

  Wat is het voordeel van in groep/in relatie tot anderen te helen?

  We hebben elkaar nodig. We zijn relationele wezens. Alles wat we realiseren is mede dankzij anderen. Bovendien blijkt uit onderzoek (oa. Carnegie Mellon University) dat helende relaties stress reduceren, je immuunsysteem versterkt, hartziekten reduceert en de kwaliteit van je leven verbeterd. Helende relaties zijn die relaties waar er vertrouwen, eerlijkheid en medeleven is. Echter groeien we vaak niet op in een omgeving waar dergelijke relaties aanwezig zijn en dus is het bijzonder helend om samen te zijn in een groep waarin we eerlijkheid en medeleven oefenen en leren om elkaar te vertrouwen en te delen wat we daarvoor nodig hebben om elkaar te kunnen vertrouwen.

  Wie zijn de andere deelnemers?

  Uit ervaring blijkt dat steeds de juiste mensen samen zijn en dat die combinatie van mensen net hetgeen nodig is wat iedere in de groep nodig heeft om te groeien. 

  De mensen die ik meestal aantrek zijn zachtaaardige mensen die een positieve impact willen realiseren en zoekende zijn naar hun plek in de wereld.

  Zijn deze cirkels zweverig?

  Voor sommigen zal ik zweverig zijn, voor anderen ben ik niet spiritueel genoeg. 

  Deze cirkels zijn geen spirituele cirkels. Mijn intentie is om je dieper te laten zakken in je eigen lichaam en in verbinding te brengen met jezelf en anderen om van daaruit te groeien als individu. 

  Ik geloof wel in een groter veld, een collectieve intelligentie of hoe je het ook wilt noemen waar we allemaal toegang toe hebben. Ik geloof ook dat we geen afgescheiden wezens zijn en dat de wereld een weerspiegeling is van wie wij zijn en de keuzes die we maken.

  Maar ik laat ook graag iedereen in zijn eigen waarde, wat je ook gelooft of niet gelooft.

  Moet ik dit voorstellen als een groepstherapie zoals bijvoorbeeld de AA?

  Ik heb nog nooit een AA meegemaakt, maar deze cirkels zijn zeker geen klinische cirkels waar iedereen moet spreken, delen. Jij bent eigenaar van je eigen proces.

  Als je bepaalde psychische klachten hebt, raad ik je aan gespecialiseerde hulp te zoeken.

  Deze cirkels richten zich op het nu, niet op het graven in het verleden. Er kunnen natuurlijk wel zaken naar boven komen en die zullen ook alle ruimte krijgen.

  Schrijf je hier in!

  Data