+32 486 78 88 23 veerle@shotsofginger.com
Selecteer een pagina

Help, ik zit vast

Je stelt je vragen over je loopbaan. Je denkt, je voelt: het kan toch anders.

Maar hoe dan?

Je hebt namelijk meerdere interesses en diverse talenten, dus wat kan je dan gaan doen? Wat wil je eigenlijk écht?

Bovendien voel je dat er nog maar weinig energie is voor de leuke dingen in je leven. Het liefst van alles zou je een hele dag Netflix willen kijken, al weet je dat je daar de antwoorden ook niet zult vinden.

De vraag over wat je doel, je missie in het leven is begint zwaar door te wegen op jezelf en de dierbaren om je heen.

Er is de angst dat je het nooit gaat weten en dat op een dag het leven aan je voorbij is gegaan zonder dat je écht gedaan hebt wat je wilde.

Al die gedachten, al die vragen maken je soms echt gek.

Je voelt dat je compleet vast zit.

Weet: je bent niet alleen!

Maar hoe kom je hier in godsnaam uit?

Je hebt misschien al ooit eens loopbaancoaching gevolgd en allerhande persoonlijkheidstests ingevuld en toch weet je het nog niet.

Wanneer je écht je zielsmissie wilt gaan realiseren, dan is het noodzakelijk dat je er niet alleen hoofdelijk over gaat nadenken. De antwoorden vind je namelijk niet vanuit er mentaal over na te denken. Dat houd je enkel vast in een spiraal van gedachten. En misschien is het eerste wat je te doen hebt, niet je loopbaan onder de loep nemen, maar een ander deel van je leven.

Dus de eerste stap is dat je de intelligentie van je hart en buik gaat inzetten, waarbij je start met te voelen: Wat is mijn aller diepste verlangen?

Laat je lichaam spreken

Ik neem je hieronder graag even mee in een oefening.

Zoek een plek waar je je helemaal veilig voelt en waar je helemaal jezelf kan zijn.

Adem een paar keer diep in en uit. Maak contact met je lichaam. Voel je lichaam, voel hoe je voeten rusten op de aarde.

Nu ga je één per één ieder van de volgende verlangens benoemen en na ieder verlangen voel je even in jezelf wat er gebeurt. Voel je meer energie, voel je minder energie? Voel je vreugde, voel je verdriet? Er is hier geen goed of fout. Blijf steeds nieuwsgierig, al is het dat je maar een klein beetje voelt. Voel je niets, doe de oefening dan eens op een ander moment. Dus na ieder verlangen maak je het even stil in jezelf en luister je naar je lichaam (niet naar je gedachten!).

 

Verlangen 1: Ik verlang ernaar om gezien te worden, om mijn volle authentieke zelf te tonen aan de wereld.

 

Verlangen 2: Ik verlang ernaar om samen te zijn met een partner die me steunt in mijn groei, waar we elkaar kunnen vinden zowel emotioneel, mentaal, fysiek als spiritueel. Een partner die van me houdt zoals ik ben en die mijn grootste supporter is om de beste versie van mezelf te worden.

 

Verlangen 3: Ik verlang ernaar om mijn unieke talenten te ontdekken en deze te delen met anderen.

 

Verlangen 4: Ik verlang ernaar om geld te verdienen met iets dat helemaal overeenstemt met mijn waarden. Ik wil middelen hebben om datgene te doen wat ik wil om bij te dragen aan het leven.

 

Verlangen 5: Ik verlang er naar om mijn creativiteit volledig tot uiting te brengen en te doen waar ik plezier aan heb (reizen, huis herinrichten, training volgen, hobby,…).

 

Verlangen 6: Ik verlang ernaar om mij meer thuis te voelen in mijn lichaam, om gezond te zijn en een overvloed aan energie te hebben.

 

Verlangen 7: Ik verlang ernaar om een diepere connectie te voelen met een hoger bewustzijn.

 

Verlangen 8: Ik verlang ernaar om veel mensen te inspireren en te empoweren. Ik wil een positieve impact realiseren hoe klein ook.

 

Bij welke van de 8 voelde je het verlangen het aller diepst?

Van welk verlangen voel je dat je leven vandaag het verst verwijderd is?

Kiezen is winnen

Kies nu het verlangen waar jij de meeste energie op voelde, waar je lichaam het meest op reageerde en waar je de komende tijd op gaat focussen om voor jezelf verder invulling te geven aan dat verlangen. Wat wil je specifiek ervaren, uitdrukken, creëren, bijdragen?

 

Wanneer je durft te kiezen, durft te focussen, dan geeft dit helderheid en kracht, waardoor dit automatisch een katalysator wordt die ook een effect zal hebben op het in vervulling gaan van andere verlangens. Maar alles start bij te kiezen, vanuit je gevoel!

 

Zit je nog met vragen naar aanleiding van deze oefening? Reik gerust uit: veerle@shotsofginger.com.