+32 486 78 88 23 veerle@shotsofginger.com
Selecteer een pagina

Je ligt om 3u ’s nachts wakker. Je staart naar het plafond en piekert over een serieus probleem. Je kan onmogelijk slapen.

Je staat onder zo een hoge druk en bent zo afgeleid dat je geen tijd vindt om te sporten, ook al weet je dat het je goed doet. Zin om te koken is er ook niet, dus je maakt het jezelf gemakkelijk en eet pizza. Om wat rust te vinden plof je in de zetel met een grote zak chips en zet je je favoriete Netflix serie op. Tot het tijd is om te gaan slapen en je om 3u ’s nachts weer klaarwakker naar het plafond staart.

Herkenbaar?

Om maar te zeggen dat onze emotionele gezondheid een enorme impact heeft op onze fysieke gezondheid en andersom.

In onze maatschappij is het nog redelijk gebruikelijk om aandacht te besteden aan de fysieke gezondheid, maar helaas wordt die emotionele gezondheid vaak genegeerd. Het is echter oh zo belangrijk!! Zeker in deze onzekere tijden.

Hoe kan je werk maken van je emotionele gezondheid? RULER kan je daarbij helpen.
R: Recognizing emotion, voel dat je emotioneel getriggerd bent.
U: Understanding emotion, weet dat het gaat om een emotie, een natuurlijk overlevingsmechanisme.
L: Labeling emotion, gaat het om een fight, flight, freeze emotie, hoe voelt de emotie in je lichaam, welke tekstuur heeft dat gevoel, welke kleur.
E: Expressing emotion, geef expressie aan de emotie door de impuls van je lichaam te volgen.
R: Regulating emotion, blijf je emotie doorvoelen tot je voelt dat je de emotie vanop een afstand kan bekijken en in alle rust de situatie kan bekijken om daar gepast op te reageren.

Weet je niet hoe je er aan moet beginnen, dan ga ik graag samen met jou op weg om je emotionele gezondheid weer op te krikken.