+32 486 78 88 23 veerle@shotsofginger.com
Selecteer een pagina

Voor zelfbewuste singles

Helende Hartcirkel

Je hebt afscheid moeten nemen van je levenspartner. Voel je gesteund in een verbindend samen Zijn met gelijkgestemden waar jij gezien en gehoord wordt. Laat dit afscheid een nieuw begin zijn van een nieuwe levensfase waarbij je sterker dan ooit tevoren in de wereld staat en je je gesteund voelt.

Je wilt werken aan de relatie met jezelf

 

Je hebt afscheid moeten nemen van je levenspartner. Of jij je partner verlaten hebt of je partner jou, dat maakt niet uit.

Je relatiebreuk heeft je wakker geschud. Je wilt het anders in de toekomst. Je wilt inzicht krijgen in je patronen, je wilt leren communiceren over je emoties, je wilt ontdekken wat voor jou nu echt belangrijk is en hoe je je hart weer terug kan openen. 

Je bent op zoek naar een veilige bedding waar jij je verhaal kan delen, waar je gehoord wordt, waar je gekoesterd wordt, waar je onvoorwaardelijke liefde en steun kan ervaren van gelijkgestemden om lessen te trekken uit deze levensgebeurtenis en verder persoonlijk te groeien. 

Gelijkgestemden die net zoals jij niet willen blijven hangen in de negativiteit, maar net gedreven worden om een volgende stap te zetten om je leven in eigen handen te nemen.

Gelijkgestemden die bereid zijn het rouwproces helemaal aan te gaan, zich kwetsbaar willen tonen en gehouden willen worden in alle rauwe emoties die hierbij gepaard kunnen gaan.

Een tribe waar je kan voelen: ik ben niet alleen.  

Wees welkom in deze hartcirkel.

De hartcirkel is een ‘zijns’-groep. De reden van samenzijn is om elkaar te ondersteunen in ieders persoonlijke groei om zichzelf te ontdekken en authentiek tot expressie te brengen en elkaar staande te houden in deze harde wereld.

Het hartcirkel model

In een hartcirkel wordt je aangemoedigd om terug te ervaren dat we verbonden zijn met het leven en met elkaar. Het is ontwikkeld om ons veilig te voelen bij elkaar en de vreugde te ervaren van in het nu samen te zijn ofte om presentie ten volle te ervaren.

Vanuit die veilige setting kan ons zenuwstelsel zich ontspannen en krijgen we meer toegang tot waar we werkelijk naar verlangen. Wanneer we bewust present aanwezig zijn, groeit het wederzijds vertrouwen en vallen onze strategische verdedigingsmechanismen weg waardoor we liefde werkelijk kunnen voelen.

Het is bijzonder krachtig om het proces van onszelf ten volle te omarmen samen met anderen aan te gaan. Vaak zijn onze kwetsuren namelijk in relatie ontstaan en dus is het bijzonder helend om hier met de steun van anderen in te groeien.

Hoe een hartcirkel er uit ziet

Een hartcirkel bestaat uit een vaste groep van 2 tot 8 mensen die je vertrouwt en waar je graag zorg voor draagt. Je ontmoet elkaar 2-wekelijks gedurende 2u.

Bij de opstart wordt de hartcirkel gefaciliteerd. Deze facilitator maakt tegelijk ook zelf deel uit van de groep. Op termijn is het de bedoeling dat alle leden van de hartcirkel ‘zelf-faciliterend’ zijn en dat de facilitator overbodig wordt.

 

  Leaving the old paradigm of separation, struggle and survival and entering into a new paradigm of unity, cooperation and flow requires 2 things: ways of being that awaken our hearts and strong social groups that support us in awakening. (Tej Steiner)

  Wat het samen-Zijn in een hartcirkel je brengt

  MEER PRESENTIE

  Het samen zijn in een hartcirkel helpt ons om samen te ontspannen in het nu en om vanuit presentie meer authentiek te communiceren over wat er werkelijk toe doet.

  GEZONDE RELATIES

  Het geeft ons een nieuwe ervaring van hoe gezonde relaties voelen en helpt ons beter om te gaan met conflict, praten over elkaar, dominante persoonlijkheden en verborgen agenda’s.

  MEER ECHTHEID

  Elke cirkel is uniek omdat het hartcirkel model ook de spontaniteit, onze intuïtieve inzichten, onze onschuld, onze gedeelde kwetsbaarheid ondersteund. Het is een plek waar je anderen ten volle ziet en gezien wordt met alles wat er is.

  MEER LEVENSVREUGDE

  Het in cirkel samen zijn geeft de nodige diepgang en vreugde tegelijkertijd en brengt je weer in contact met jouw levensenergie.

  VERBONDENHEID MET JEZELF EN ANDEREN

  Hartcirkels helpt je een goede balans te vinden in het bewaken van jouw persoonlijke grenzen, zelfleiderschap op te nemen én tegelijk ook open en verbonden te blijven met anderen. Bovendien bouw je zo diepe relaties en vriendschappen waar je zowel op kan rekenen in geval van crisis, als om samen iets te vieren en alles ertussen.

  INTEGRATIE IN JOUW DAGELIJKS LEVEN

  Je oefent in een hartcirkel. om meer te zakken in je lichaam, om meer present te zijn, om meer echt en verbonden te zijn en heldere acties te ondernemen vanuit het hart. Hier bouw je het vertrouwen om dit ook steeds meer in je dagelijks leven te integreren en steun je elkaar daarin.

    Hoe het voelt om in een hartcirkel samen te zijn…

  Veerle laat mensen op een zeer authentieke manier thuiskomen. Er heerst een open en respectvolle sfeer waar ieder individu prima is zoals hij is. Je voelt je opgeladen na iedere bijeenkomst. 

  Eva

  Ik neem met plezier deel aan jouw cirkels en ben geïnspireerd door je authenticiteit, de natuurlijke manier, waarmee je een container bent en biedt voor de cirkel en de enorm punctuele en verzorgde wijze waarmee je alles vorm geeft, in je mails, je zoom opzet.

  Cynthia

  Voor de start had ik mijn bedenkingen, ik had het idee dat het zeer moeilijk (om niet te zeggen onmogelijk) zou zijn om online  verbinding te maken met anderen. Maar ik ben zeer aangenaam verrast, dat gaat zelfs heel goed en al na de eerste call voelde ik zo een sterke verbinding. Fijn hoe iedereen zich openstelt voor de ander, het geeft me een veilig gevoel om volledig mezelf te zijn in al mijn kwetsbaarheid.

  Naima

  Ervaar zelf een hartcirkel

  Stel je kandidaat om deel uit te maken van een vaste hartcirkel vanaf eind november die elkaar om de 2 weken ontmoeten op een onderling afgesproken tijdstip.

  Na 5 keren wordt de frequentie in onderling overleg afgebouwd naar een andere frequentie.

  FAQ

  Wat is mijn rol als facilitator?

  Ik als facilitator stap ten volle mee in in de cirkel. Ik stel me net zo kwetsbaar op als éénieder en maak gewoon deel uit van de cirkel. Ik ben niet de therapeut die met oplossingen gaat komen. De kracht zit hem als facilitator er in om een veilige bedding te creëren en het proces van iedere cirkel te begeleiden. Mijn rol is er één van ‘holding space’ – de ruimte dragen. Het is de vaardigheid om mensen de ruimte te geven om een dieper bewustzijn te laten groeien, fouten te maken en zichzelf te zijn.

  Wat is het verschil met vrouwencirkels?

  Enkele verschillen met vrouwencirkels:

  Hier zijn zowel mannen als vrouwen welkom.

  Veelal zijn vrouwencirkels prachtige verbindende cirkels waarin rituelen en spiritualiteit een belangrijke rol spelen. Dat komt bij mij veel minder tot niet aan bod.

  De sfeer van de cirkel hangt samen met degene die de cirkel faciliteert. Ik heb diverse facilitatietrainingen gevolgd waaronder Art of Hosting, Heart IQ, Heartcircle en volg nu de opleiding lichaamsgerichte psychotherapie waarbij de focus vooral ligt op het samen helen door meer in verbinding te komen met je hele zijn en met elkaar. Het is meer een zijns-cirkel, waarin het ervaren van presentie cruciaal is, dan een doe-cirkel.

   

  Wat is het voordeel van in groep/in relatie tot anderen te helen?

  We hebben elkaar nodig. We zijn relationele wezens. Alles wat we realiseren is mede dankzij anderen. Bovendien blijkt uit onderzoek (oa. Carnegie Mellon University) dat helende relaties stress reduceren, je immuunsysteem versterkt, hartziekten reduceert en de kwaliteit van je leven verbeterd. Helende relaties zijn die relaties waar er vertrouwen, eerlijkheid en medeleven is. Echter groeien we vaak niet op in een omgeving waar dergelijke relaties aanwezig zijn en dus is het bijzonder helend om samen te zijn in een groep waarin we eerlijkheid en medeleven oefenen en leren om elkaar te vertrouwen en te delen wat we daarvoor nodig hebben om elkaar te kunnen vertrouwen.

  Wie zijn de andere deelnemers?

  Uit ervaring blijkt dat steeds de juiste mensen samen zijn en dat die combinatie van mensen net hetgeen nodig is wat iedere in de groep nodig heeft om te groeien. 

  Echter ik vind het wel van belang om vooraf even kort kennis te maken zodat we samen kunnen ontdekken of deze hartcirkel voor jou de beste stap is in je persoonlijke groei. 

  Zijn deze cirkels zweverig?

  Voor sommigen zal ik zweverig zijn, voor anderen ben ik niet spiritueel genoeg. 

  Deze cirkels zijn geen spirituele cirkels. Mijn intentie is om je dieper te laten zakken in je eigen lichaam en in verbinding te brengen met jezelf en anderen om van daaruit te groeien als individu. 

  Ik geloof wel in een groter veld, een collectieve intelligentie of hoe je het ook wilt noemen waar we allemaal toegang toe hebben. Ik geloof ook dat we geen afgescheiden wezens zijn en dat de wereld een weerspiegeling is van wie wij zijn en de keuzes die we maken.

  Maar ik laat ook graag iedereen in zijn eigen waarde, wat je ook gelooft of niet gelooft.

  Moet ik dit voorstellen als een groepstherapie zoals bijvoorbeeld de AA?

  Ik heb nog nooit een AA meegemaakt, maar deze cirkels zijn zeker geen klinische cirkels waar iedereen moet spreken, delen. Jij bent eigenaar van je eigen proces.

  Als je bepaalde psychische klachten hebt, raad ik je aan gespecialiseerde hulp te zoeken.

  Deze cirkels richten zich op het nu, niet op het graven in het verleden. Er kunnen natuurlijk wel zaken naar boven komen en die zullen ook alle ruimte krijgen.

  Het samen zijn heeft niet tot doel een klaagbarak te zijn, wel om verantwoordelijkheid op te nemen over je eigen proces en dit met de steun van anderen.

  Ja, ik wil graag deel uitmaken van een hartcirkel