+32 486 78 88 23 veerle@shotsofginger.com
Selecteer een pagina

Waarom ik stress heb… en wat ik daaruit leerde

Stress.

Het zit in mijn lijf en is hardnekkig aanwezig.

Stress veroorzaakt door mijn grote onzekerheid, mijn angst voor afwijzing.

En dan blijkt uit zowel mijn Human Design als mijn Gene Keys dat ik niet hier ben ‘to fit in’. Dat ik een originele creatieve rebel ben die hier is om zeer vernieuwend te zijn, waardoor anderen mij vreemd kunnen vinden. Dat mijn rol hier is om een nieuwe visie te brengen via relaties en community.

Dit maakte alvast wel een aantal zaken duidelijk, waarom ik toch steeds anders doe.

Een mens zou voor minder stress hebben. Want lieve mensen, ik hoor er ook wel graag bij. Ik word ook graag gezien en dat is niet evident als je de dingen ook altijd graag anders doet.

Dus mijn hele leven lang ben ik al bezig met mezelf en de wereld in vraag te stellen. Al heel mijn leven ben ik op zoek naar: waarom ben ik hier eigenlijk en hoe kan ik beter leren omgaan met mezelf.

Vele therapieën en coachings later. Wist ik het nog niet.

De ontdekking

Tot ik 7 jaar geleden Theory U ontdekte, Leading from the emerging future. Ik ontdekte dat er veel meer is dan alleen maar het gebruik van ons verstand, maar dat er ook zoiets is als een groter veld van waaruit inzichten kunnen ontstaan zolang we ons hart, onze geest en onze ziel er maar voor openen. Bovendien is dat dan nog eens door MIT (Massachusetts Institute of Technology) onderzocht. Cool!

Van het één kwam het ander en steeds meer kwam ik in contact met cirkelwerk, opstellingswerk, lichaamswerk.

Ik leerde terug te voelen. Wat een openbaring. Ik dacht écht dat ik dat niet kon en eigenlijk wist ik zelfs niet hoe erg ik gevoelloos was geworden.

Ik leerde mijn lichaam te gebruiken om doorheen emoties zoals stress te bewegen. Ik ontdekte hoe ik weer contact kon maken met mijn levensenergie. Ik ontdekte de kracht van samen in groep te groeien en te ontdekken dat we allemaal zo verbonden zijn. Want we lopen finaal allemaal tegen hetzelfde aan en willen allemaal hetzelfde: gewoon simpelweg geliefd zijn en ergens bij horen. Dat bracht me zoveel mildheid naar mezelf toe.

Ik ontdekte de kracht van te vertragen, want alleen zo kan je lichaam zich ontspannen en kan je jezelf openen voor inzichten die je hoofd niet had kunnen bedenken.

Begin dit jaar besloot ik dat ik iets wilde organiseren om andere leiders en ondernemers dit ook allemaal te kunnen laten ervaren: het even stil staan en vertragen, het voelen, het kwetsbaar samen zijn van waaruit nieuwe inzichten ontstaan.

Zo ontstond de vertraagdag. Een eerste try-out werd gesmaakt. Deze zomer organiseer ik er nog twee. Meer informatie vind je hier.

Samengevat

Ik ben nu dankbaar dat ik zo veel stress in mijn lichaam ervaar. Het zorgt er voor dat ik continu op zoek ga naar de diepere lagen en dat ik nu ben wie ik ben.

Ik ontdekte van waar mijn stress kwam:

  • dankzij mijn human design en gene keys vanwaar ik mijn diepere missie leerde kennen en zo ontdekte dat zolang ik deze missie niet ten volle omarm, ik steeds stress zal blijven ervaren. Wanneer ik kan omarmen dat ik hier ben om als creatieve rebel vernieuwing te brengen, dan moet ik ook niet langer proberen er bij te horen en te willen zijn zoals de rest. Dan kan ik aanvaarden en daar ten volle in gaan staan.
  • door mijn lichaam veel beter te leren kennen. Ik ontdekte hoe het zenuwstelsel werkt en er voor zorgt dat ik getriggerd geraak en in stress kom. Vanuit die wetenschap kon ik ook leren wat te doen wanneer ik in die getriggerde staat ben. Ik leerde met andere woorden om te gaan met de onrust in mezelf.

Ik ontdekte dankzij mijn stress dat:

  • er veel meer in het leven is dan datgene wat we altijd op school leren. Door onszelf helemaal open te stellen voor het volle leven door ons hart, onze geest, onze ziel te openen, ontstaan er nieuwe inzichten die je niet met je hoofd had kunnen bedenken.
  • we elkaar nodig hebben om persoonlijk te groeien en te ontdekken dat je niet alleen bent met al je zorgen, twijfels, schaamte. We zijn allemaal mensen.

Benieuwd wat deze post in jou losmaakt. Laat het me gerust weten.