+32 486 78 88 23 veerle@shotsofginger.com
Selecteer een pagina

ABOUT VEERLE

Puur, eerlijk, authentiek, inspirerend

Als gevoelig, zachtaardig meisje begreep ik de wereld niet altijd zo goed.

In ons gezin was het traditie om stipt om 19u te kijken naar het journaal. Steeds weer werd ik overweldigd door al die onheilsberichten. Ik voelde immens veel pijn bij het leed dat we elkaar en dat van dieren aandoen.

Tegelijk voelde ik spanningen tussen mensen snel aan en ik had door als iemand zich niet helemaal uitsprak. Ik begreep niet dat anderen dat ook niet konden voelen en dat daar zoveel onbegrip uit ontstond.

Ik merkte dat ik moeite had om dat een plaats te geven. Dat mij dat ook echt bedrukte. Ik kon echter met niemand praten over wat er in mij omging. Ik trok me terug in mezelf.

Want alleen mezelf kon ik vertrouwen. Alleen werd ik niet overweldigd door de energie van anderen. In sociale situaties wist ik niet hoe me te gedragen. Ik had altijd het gevoel van niet gehoord te worden of niet begrepen te worden. Ik besloot vooral te luisteren. Mijn lichaam sloot zich steeds meer af en ik voelde niets meer.

Vanuit mijn verlangen om me thuis te voelen in de wereld en verklaringen te vinden waarom we doen wat we doen, ging ik psychologie studeren.

Ik vond daar geen antwoorden. Ik dacht… Als ik me echt thuis wilde voelen in deze wereld dan moest ik allicht mijn leven vormgeven zoals onze maatschappij het ons voorschrijft. Carrière maken, trouwen, kinderen. En dan, dan zal ik gelukkig zijn en voelen dat ik gezien wordt.

Ookal had ik alles. Een bloeiende carrière, een prachtig gezin, een mooi huis, alles wat een mens verlangen kan. Toch was ik niet gelukkig. Ik kreeg steeds meer signalen van mijn lichaam dat ik het rustiger aan moest doen. Maar ik wilde niet luisteren. De ene hernia en burnout volgde op de andere. Ik volgde allerhande therapie, coachings, maar niets gaf écht een doorbraak. Het hield me vooral in mijn eigen drama, in mijn eigen proces.

In 2014 besloot ik mijn eigen pad te gaan. Ik leerde heart IQ kennen. Heart IQ is een manier om de verbinding met jezelf, anderen en de wereld te verdiepen door innerlijk werk te doen in verbinding met anderen. Dus geen 1 op 1, maar in groepen van soms wel 60 personen. Hier ontdekte ik mijn lichaam terug. Ik ontdekte weer wat het betekende te voelen. Hier ontdekte ik dat ik helemaal mezelf mag zijn zonder angst om beoordeeld te worden. Hier ontdekte ik dat ik mezelf écht thuis kon voelen en wat ik daarvoor nodig had. Ik ontdekte dat ik niet alleen was die zich niet helemaal thuis voelde in deze wereld. Ik leerde te communiceren op een authentieke manier en ontdekte de kracht daarvan en hoezeer het me rust bracht. Rust van niet langer verantwoordelijk te zijn voor anderen. De rust van niet meer bezig te moeten zijn met het effect van mijn woorden op anderen. De rust van gehoord te worden, gezien te worden en dat alles welkom is. Ik leerde dat het inleven en invoelen nu een kracht bleek te zijn in het faciliteren van groepen. Ik ontdekte dat vanuit rust helderheid ontstond en nieuwe inzichten kwamen. Moeiteloos. Ik leerde mezelf toe te staan om steeds maar weer die spanning los te laten die in me zat, die ik continu vasthield om mezelf maar ‘onder controle’ te houden. Dat was zo bevrijdend. Ik voelde me steeds meer leven. Het plezier van écht te leven. Bovendien voel ik nu dat ik deel uitmaak van een wereldwijde community waarbij ik altijd kan thuiskomen.

Van daaruit kwam alles in een stroomversnelling. Ik ging me verder verdiepen in waar Christian Pankhurst, de founder van Heart IQ, zijn mosterd haalde. Een deel van dat verhaal was al op mijn pad gekomen met Theory U, Art of Hosting waarin ik reeds heel wat leerde over groepsdynamiek en de kracht van jezelf open te stellen voor wat er wil ontstaan. Daarnaast ging ik verder in de leer bij Tej Steiner, de grondlegger van hartcirkels. Ik verdiepte me ook in lichaamswerk en volgde diverse trainingen bij Lara Kolesar rond embodiment. En nu volg ik de 4 jarige opleiding Lichaamsgerichte Psychotherapie bij Bodymind in Nederland.

Vanuit mijn eigen ervaring is het nu mijn missie om mensen te begeleiden die voelen dat er meer in het leven is dan carrière maken. Die echt terug willen gaan naar hun eigen essentie. Die helemaal in contact willen komen met hun gevoelens en willen leren daarmee om te gaan om zo nog diepere relaties aan te gaan en het leven vorm te geven dat ze werkelijk willen, los van wat zo hoort te zijn. Ondernemende mensen die vooral terug willen verbinden met zichzelf en met elkaar. Die niet langer willen verdoofd door het leven gaan, maar écht willen leven.

Nog enkele persoonlijke weetjes. Trotse mama van twee prachtige dochters. Ik hou van de natuur en doe graag kennis op over de geneeskracht van de natuur. Je kan me dus regelmatig zien wildplukken voor mijn eigen kruidendrankjes, zalfjes of voor in de keuken. Verder hou ik veel van dieren. Ik leerde paardrijden volgens natural horsemanship en vind het heerlijk te gaan wandelen met onze Aussie, Benja.

Eens kennismaken? Contacteer me via veerle@shotsofginger.com.