fbpx
+32 486 78 88 23 veerle@shotsofginger.com

ABOUT VEERLE

Puur, eerlijk, authentiek, inspirerend

Al mijn hele leven vind ik het heerlijk om mensen te observeren en helemaal te laten stralen. De dynamieken die zich afspelen tussen mensen vind ik super fascinerend. Steeds meer en meer verdiepte ik mij in groepsdynamica en ontwikkelde ik een fijngevoeligheid om te detecteren wat er werkelijk leeft bij individuen en in een groep. Dankzij de kunst van het faciliteren leerde ik hoe ik de dingen in groepen bespreekbaar kan maken, hoe ik er voor kan zorgen dat iedere stem gehoord werd en hoe ik een veilige context kan creëren waarbinnen ieder individu ten volle kan zijn, waar ieder zichzelf en anderen kan ontdekken. 

Bovendien hou ik van de dingen net dat tikkeltje anders te doen. Daarom organiseer ik zelf ook graag evenementen in een unieke setting rond een kampvuur, in de natuur of online. 

Daarom is mijn aanpak ook vaak net iets anders. Ik heb namelijk een allergie voor allerhande modellen en technieken. Uiteraard zitten die in mijn rugzak, maar ik leerde dat alles vaak in essentie op hetzelfde neerkomt. Alleen zijn deze modellen vaak een houvast voor ons hoofd dat alles wil begrijpen. Ik geloof veel meer in het voelen, in het ervaren door te doen, door er in te duiken, door te vertragen. Omdat op die manier het geleerde ook een manier van zijn wordt en pas echt transformerend is. 

Dankbaar voor de top facilitatoren

Dankzij tal van internationale top facilitatoren leerde ik de kunst van het faciliteren van groepen. 

Enkele van de toppers:

– Otto Scharmer (MIT) – Theory U

– Christian Pankhurst – Heart IQ

– René en Lucy Herlaar – Art of Hosting

– Tej Steiner – Circle Dynamics

– Daniel Brooks,  Dayna Seraye, Ranjit Krishnamma – Authentic Relating

Daarnaast ben ik als life coach geschoold dankzij mijn opleidingen als psychologe, talentgerichte coach en gelukscoach.